Waarom miljoenen gebruikers Babbel kiezen om een nieuwe taal te leren

Er zijn zo veel apps om een taal te leren dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen. Met ruim een miljoen betalende abonnees steekt Babbel er echter met kop en schouders bovenuit.

Er zijn zo veel apps om een taal te leren dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen. Met ruim een miljoen betalende abonnees steekt Babbel er echter met kop en schouders bovenuit.

Hoewel Babbel tien jaar geleden de eerste taalapp was, weten we dat we inmiddels al lang niet meer de enige zijn. Als je een nieuwe taal wilt gaan leren, is het logisch dat je eerst wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Je wilt natuurlijk geen tijd en energie verspillen aan een methode die voor jou niet werkt. Dit zijn de redenen waarom miljoenen mensen betalen voor Babbel.

Alle voordelen van Babbel

1. Je leert echte gesprekken voeren.

Bij andere methoden begin je met woordenschat en grammatica. Bij Babbel begin je met woorden en zinnen die je in de praktijk kunt gebruiken.

Door eerst te leren hoe je eten bestelt of de weg vraagt, bouw je je taalvaardigheid op rond situaties die je in het dagelijkse leven tegenkomt.

Veel van onze gebruikers kunnen na een paar dagen Babbel al gesprekken over uiteenlopende onderwerpen voeren.

2. Onze korte lessen van 10 tot 15 minuten passen probleemloos in je volle agenda.

Je hebt een druk leven, dus uren achter elkaar studeren is gewoon geen optie.

De lessen van Babbel nemen telkens maar 10 tot 15 minuten in beslag, zodat je kunt leren wanneer het jou uitkomt.

Volgens taalkundigen kun je beter elke dag een beetje leren dan één keer per week heel veel.

3. Onze lessen worden door taalkundigen vanuit je moedertaal ontwikkeld.

Elke taalcursus van Babbel wordt ontwikkeld door een team dat uit ruim 100 taalkundigen en onderzoekers bestaat

Zij gebruiken cognitief bewezen onderwijsmethoden, zodat jij op de juiste manier je nieuwe taal leert.

Babbel is de enige taalapp die vanuit je moedertaal is ontwikkeld. Hoe jij een taal leert, hangt sterk af van je moedertaal. Daarom wordt bij de opzet van onze cursussen uitgegaan van wat je al weet en waar je meer uitleg bij nodig hebt.

4. Je uitspraak wordt perfect.

Al vanaf de eerste les kun je de uitspraak van woorden oefenen. Op die manier leer je meteen de goede uitspraak en kun je je in het buitenland goed verstaanbaar maken.

Voor al onze cursussen maken we gebruik van moedertaalsprekers, zodat je zeker weet dat je uitspraak perfect is.

Als je op een openbare plek wilt studeren, kun je spraakherkenning uitschakelen en toch je lessen volgen.

5. Onze herhalingssessies zijn gepersonaliseerd.

Bij Babbel krijg je herhalingssessies die je zo efficiënt en productief mogelijk laten leren.

De app analyseert waar je goed in bent en waar je hulp bij kunt gebruiken, zodat je niet telkens hoeft te herhalen wat je al weet.

Daarnaast kun je zelf kiezen hoe je je woordenschat oefent: door te spreken, te schrijven of notitiekaartjes te gebruiken. Zo onthoud je echt wat je hebt geleerd!

6. Onze grammaticatips zijn echt te begrijpen.

Wat hebben sommige talen toch veel werkwoordstijden! Babbel legt de moeilijkste grammaticale begrippen uit met begrijpelijke tips in jouw moedertaal.

Volwassenen verwerken een nieuwe taal op een analytische manier. De tips van Babbel leggen daarom grammaticale begrippen uit die je in een immersieve cursus niet snel oppikt.

Met Babbel spreek je sneller een vreemde taal dan met andere cursussen

Onze app is zo ontworpen dat je prettig leert en zo snel mogelijk vol vertrouwen een nieuwe taal kunt spreken. We kunnen ons voorstellen dat je ons niet op ons woord wilt geloven. Gelukkig hebben we bewijs.

Uit een onderzoek van de City University of New York en de universiteit van South Carolina onder mensen die Spaans leerden, bleek dat Babbel-gebruikers sneller meer met hun nieuwe taal konden dan mensen die andere apps gebruikten. In twee maanden tijd namen Babbel-gebruikers in gemiddeld 21 uur evenveel stof door als in een taalcursus van een half jaar. Degenen die helemaal geen kennis van het Spaans hadden, kostte het 15 uur.

Wat anderen zeggen

Hoewel we trots zijn op de onderzoeksresultaten, horen we het liefst positieve reacties van onze gebruikers. Een greep uit de reacties:

“Met Babbel maak je na de eerste les al hele zinnen.”

– Gabrielle Salinger

“Ik kon in Rio echt met mensen praten. Daardoor was mijn reis veel mooier dan wanneer ik als toerist had rondgelopen. Ik ben blij dat ik dat met Babbel heb kunnen ervaren.”

– Evan Martin

“Een van mijn beste vrienden heeft Zweeds als moedertaal. Als we bellen kan ik nu hier en daar wat woordjes in het Zweeds laten vallen. Hij staat er versteld van dat ik dankzij deze app net als een Zweed klink in een café of een restaurant. Hij is onder de indruk van mijn uitspraak, vervoegingen en woordgebruik.”

– Scott Zweibel

Probeer gratis een Babbel-les

Weet je nog niet zeker of je de sprong wilt wagen? Probeer Babbel gratis! We weten zeker dat je al na één les ziet hoe snel je met Babbel een nieuwe taal kunt leren spreken.

De Babbel-app is nog niet beschikbaar in het Nederlands. Je kunt het beste de Engelse versie downloaden, want vanuit het Engels heb je de meeste keus. Met de Engelse app kun je in totaal 13 talen leren, zoals Duits, Frans, Russisch en Spaans.

Dus waar wacht je nog op?
Begin hier
Share: