Lær et språk på 3 uker med denne appen

Vi ba 15 av våre mest hardtarbeidende medarbeidere om å lære spansk med Babbel i 3 uker. Ingen av dem var spesielt vant til å lære språk, og få hadde mye tid å bruke på prosjektet. Hvordan gjorde de det?

«Hvor stor framgang kan jeg, med mitt gjennomsnittlige språktalent, faktisk gjøre i løpet av et par uker?»

For å besvare dette enkle spørsmålet gjennomførte forskere ved City University of New York (CUNY) og University of South Carolina en uavhengig studie. Studien evaluerte effekten av Babbels spanskkurs ved å undersøke progresjonen til 391 tilfeldig utvalgte deltakere. Undersøkelsen evaluerte spanskkunnskapene deres både før og etter at de  hadde gitt seg i kast med utfordringen.

Så hva fant de ut? Det viste seg faktisk at nybegynnere med null forkunnskaper i spansk, bare trenger rundt 15 timer i uken over en periode på 2 måneder for å dekke kravene til ett semester på universitetsnivå.

Vi bestemte oss for å sjekke om dette stemte, og ba 15 av våre egne ansatte om å lære spansk med Babbel i 3 uker. Ingen av dem var spesielt vant til å lære språk, og få hadde mye tid å avse. Selv om resultatene sprikte litt, var dommen klar: 3 uker med Babbel er mer enn nok for å komme godt i gang med et nytt språk. La oss ta en nærmere titt på noen av de viktigste funnene fra studien, og se om deltakernes erfaringer gjenspeiler disse.

FUNN #1: «Nybegynnere helt uten forkunnskaper i spansk trenger i gjennomsnitt 15 timers studium over en periode på 2 måneder for å dekke kravene til ett semester på universitetsnivå.»

  • DELTAKERNES DOM: Deltakerne våre var helt klart nybegynnere, og selv om vi ikke akkurat dobbeltsjekket med universitetets pensumliste, er det helt klart at de gjorde store framskritt i løpet av veldig kort tid. Dessuten utvidet de ordforrådet sitt langt utover «Quiero burrito». Muy bien.

FUNN #2: «Den gjennomsnittlige tidsbruken var rundt 19 timer, eller litt mer enn 2 timer i uken.»

  • DELTAKERNES DOM: Ja, faktisk: I gjennomsnitt brukte deltakerne våre 2–3 timer i uken på å lære spansk (ikke verst for folk som er i full jobb). Og som filmen viser var disse få timene per uke mer enn nok til faktisk å begynne å snakke spansk.

FUNN #3: «Babbel funker like bra uansett kjønn, alder, morsmål, utdanning, jobb osv.»

  • DELTAKERNES DOM: Dette stemmer uten tvil! Deltakerne våre gjorde alle ganske like framskritt, uavhengig av forskjeller i kjønn, morsmål og utdanning. Hva de har til felles (i tillegg til forkjærligheten for Tapatío)? Babbel, selvfølgelig!

Å lære et språk handler om å snakke et språk. Ved hjelp av Babbel var våre forsøkspersoner i stand til å føre enkle samtaler etter bare 3 uker, noe som beviser at dette er den raskeste veien til autentisk kommunikasjon.

Babbel-appen finnes foreløpig ikke på norsk, så vi anbefaler at du laster den ned på engelsk. Dette vil gi deg flest språk å velge mellom – totalt kan du da lære 13 språk, blant annet tysk, fransk, russisk og spansk.

Begynn å lære et språk nå.
Start nå
Share: