App utviklet av mer enn 100 lingvister får deg til å snakke et nytt språk

På hovedkontoret til Babbel i Berlin jobber for tiden mer enn 100 språkeksperter på spreng for å utvikle den beste appen for språklæring noensinne. Mer enn én million aktive brukere er allerede overbevist. Men hvem er egentlig disse ekspertene, og hva er det de gjør riktig?

Nøyaktig hvor mange mennesker trenger man for å lage en serie prisvinnende språkkurs? På Babbel-kontoret i Berlin finner du mer enn 100 lingvister og språkeksperter i det som sannsynligvis er verdens mest flerspråklige kontorlandskap. Ved siden av en italiener som snakker russisk, fransk, tysk, engelsk og finsk sitter en tysker som snakker spansk, portugisisk og engelsk. Og selvfølgelig holder de begge på med å lære flere språk.

Bortsett fra å se hvor mange språkgenier vi kan få inn på ett og samme rom, har vi i Babbel en mer seriøs målsetning med dette: Å skreddersy enestående språkkurs som får deg til å snakke et nytt språk så fort som mulig – så fort, faktisk, at en ny studie viser at nybegynnere gjennomsnittlig kun trenger totalt femten timers innsats over en to måneders periode for å dekke kravene til ett semester på universitetsnivå. Hvordan er dette mulig? La oss ta en titt.

1. Appen er enkel å bruke

Vi vet at din tid og energi er verdifull, derfor har appen vår en stilren, brukervennlig utforming som gjør det enklere å lære. Du har tilgang til nyttige råd, tips og vink underveis, og en praktisk oversikt over læringsinnholdet hjelper deg med å holde overblikk. Den intuitive utformingen retter oppmerksomheten mot det som er viktig for deg: Å lære språk. Du er bare noen få klikk unna en vellykket læringsopplevelse.

Målene blir lettere å nå når det er morsomt å lære: Du sveiper, skriver, trykker og klikker deg gjennom leksjonene, og øver på denne måten opp ordforrådet på mange forskjellige måter. For å gi deg full frihet er appen naturligvis tilgjengelig fra alle dine enheter: data, nettbrett og smarttelefon.

Og selvfølgelig – hvis det er noe du lurer på og vil spørre oss om direkte, er kundeservice alltid klar til å svare på spørsmålene dine via e-post, chat og telefon.

2. Kursene får deg til å snakke så fort som mulig

Du kjenner kanskje til Eddie Izzard-sketchen der han ramser opp fraser fra fransktimene på skolen: «Musen er under bordet og apen sitter i treet». Høy gjenkjennelsesfaktor er noe av det som gjør sketsjen så morsom: Etter årevis med språkundervisning er vi mange som kan lire av oss oppstyltede setninger (som muligens kan komme til nytte i en fransk dyrehage), men som sliter med dagligdagse oppgaver som å kjøpe en vannflaske i en kiosk.

Vi i Babbel synes det er viktigere at du opprettholder væskebalansen enn at du kan beskrive nøyaktig hva du ser i dyrehagen. Derfor unngår vi pugging av abstrakt grammatikk og sære gloser, og fokuserer heller på virkelighetsnære dialoger. Etter det første kurset, vil du være i stand til å presentere deg selv, fortelle hvor du kommer fra, hva du driver med, hvordan du havnet der du er i dag, og – viktigst av alt – du vil kunne bestille noe å drikke. Faktisk, hvis du er lei av å lese på norsk allerede, kan du begynne å lære et nytt språk med én gang ved å klikke her. Velg spansk og du kan bestille sangria til tapasen i morgen kveld (med mindre du leser dette til frokost, i så fall anbefaler vi å bestille en cortado!)

3. Kursene passer din timeplan

«Ha’kke ti’!». Tettpakket kalender er stort sett grunnen til at folk ikke tror de kan lære seg et nytt språk.

Du har det sikkert også travelt. Kanskje ser timeplanen din ut som et slags Lego-tårn, med klosser av møter stablet vaklevorent oppå hverandre. Sannsynligvis er det på tide at du tar deg en ferie. Men før du gjør det, synes vi du bør ta deg tid til et par leksjoner med Babbel. Siden hver av dem tar 10–15 minutter, er de perfekte å slappe av med på bussen, i lunsjpausen eller rett og slett når du har lagt deg til rette på sofaen for kvelden.

4. Kursene utvikles av prisvinnende innovatører, og de oppdateres hele tiden

Babbel er ikke en bok du kjøper og leser (eller glemmer), og du trenger ikke vente på neste utgave for å få med deg oppdateringer og forbedringer. Innholdet justeres kontinuerlig for å sikre best mulig effekt. Dette kan gjøres med din hjelp – direkte eller indirekte. Hva mener vi med det? Jo, enten merker vi at mange brukere sliter med samme funksjon, og da gjør vi alt vi kan for å forbedre denne. Eller så skriver du ganske enkelt en e-post med et godt forslag, som vi så sender rett videre til våre lingvister og språkeksperter. Det er hva vi kaller samarbeid!

Men dette handler likevel om ganske små ting, gjør det ikke? En liten endring her, en finjustering der. Hva med de store tingene? Babbel har noen av de skarpeste hjernene innen utdanningsteknologi med på laget, og målsetningen er å alltid ligge i tet når det gjelder innovasjon. At vi er på god vei, fikk vi bekreftet da Fast Company Magazine ga oss tittelen mest innovative innen utdanning i 2016.

5. Kursene er enkle og underholdende

Vi er alle i stand til å lære et språk nummer to, tre eller til og med fire, men ofte griper vi det an på feil måte. Kanskje ser du for deg en stabel støvete ordbøker, eller lar deg prege av dårlige minner fra en ferietur der glosene stokket seg. Babbel er basert på framgangsmåten litt og ofte, der nøkkelen er at du holder deg engasjert og motivert. Vi legger vekt på variert og relevant innhold, og sørger for at du stimulerer ferdighetene dine både når det gjelder å lese, lytte, skrive og snakke. Introduksjon og repetisjon av nye ord og grammatikk sikrer at du gjør stabil fremgang og aldri føler deg overveldet.

Babbel-appen finnes foreløpig ikke på norsk, så vi anbefaler at du laster ned appen på engelsk. Dette vil gi deg flest språk å velge mellom – totalt kan du da lære 13 språk, blant annet tysk, fransk, russisk og spansk.

Lyst til å begynne? Velg språket du vil lære her:
Kom i gang nå!
Share: