Waarom betalen voor een taalapp?

Ben jij op zoek naar de beste waar voor je geld als het om je taalcursus gaat? Wat je erin stopt, haal je er ook weer uit. Dat geldt voor de tijd die je investeert, maar ook voor het geld dat je eraan uitgeeft. Een betaalde app gaat om verschillende redenen boven gratis apps én boven traditionele klassikale lesmethoden.

Voor koopjesjagers heeft het woord ‘gratis’ nog altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Die verleiding is vooral groot in de App Store en de Google Play Store, waar voor elke betaalde app tientallen of zelfs honderden gratis alternatieven te vinden zijn. Aan een gratis app kunnen echter ook nadelen kleven. Denk aan een slechte kwaliteit, een onbetrouwbare service, doorverkoop van je persoonlijke gegevens of een stortvloed aan advertenties – om nog maar te zwijgen van microtransacties waarmee ‘gratis’ apps zijn geïnfecteerd.

Wanneer is het het nu waard om voor een app te betalen? Het antwoord: Als je écht iets wilt bereiken. Niet gifjes maken of filters aan je foto’s toevoegen, maar een nieuwe taal leren. Er zijn genoeg gratis apps die je dat beloven, maar die dat uiteindelijk niet kunnen waarmaken. Daarom is er Babbel. Babbel biedt eersteklas materiaal, betrouwbaarheid en resultaat voor een lage abonnementsprijs. Waarom is Babbel beter dan ‘freemium’ apps?

Ontdek het zelf! Test Babbel met een gratis proefles!

1. Onze app is gemaakt door taalexperts

Ons lesmateriaal wordt niet willekeurig bij elkaar gezocht of door een algoritme uitgespuugd. Het wordt vakkundig samengesteld door ruim 100 taalkundigen en programmeurs die op ons hoofdkantoor in Berlijn samen aan Babbel werken. Daarmee hebben we in totaal bijna 2000 jaar aan onderwijservaring in huis!

Dankzij deze schat aan kennis kunnen we voor iedereen een eigen leertraject opzetten, in plaats van gewoon dezelfde cursus naar verschillende talen te vertalen. Een voorbeeld: Iemand die het Engels als moedertaal heeft en Spaans leert, heeft een ander leertraject nodig dan een Italiaan die Spaans wil leren. Die verschillende behoeften nemen onze taalkundigen en ontwikkelaars mee bij het creëren van taallessen die op de praktijk zijn gebaseerd. Vanuit zeven schermtalen kun je 14 verschillende talen leren. Dat komt neer op 98 taalcombinaties! Die mate van toewijding, oog voor detail en vakmanschap zul je in een gratis app nooit vinden.

2. We beschermen je privacy

Veel online diensten als Facebook en Google verdienen geld door gebruikersgegevens aan derden te verkopen. Denk maar aan het beroemde citaat van blogger Andrew Lewis: “Als je niet hoeft te betalen, ben jij niet de klant. Dan ben je het product dat wordt verkocht.” Zo zitten wij niet in elkaar. Onze relatie met jou is direct, transparant en simpel. Omdat we werken met betaalde abonnementen, kunnen we blijven investeren en ons product steeds beter maken (en blijft het licht op het Babbel-hoofdkantoor branden), zonder jou lastig te vallen met advertenties of je persoonlijke gegevens door te verkopen.

3. Wij bieden waar voor je geld

Het heeft weinig zin om de prijs van Babbel te vergelijken met die van gratis apps. Maar in vergelijking met traditioneel onderwijs, bijvoorbeeld in de vorm van een privédocent of een klassikale cursus die je honderden euro’s per maand kan kosten, is een abonnement op Babbel spotgoedkoop.

Betaal je per jaar, dan kost het maar € 4,95 per maand. Dat is evenveel als een kop koffie van een bekend merk.

Dus al heb je een beperkt budget: elke dag een Babbel-les van 15 minuten kost je slechts € 0,16 per dag. Als je dagelijks meer dan één les doet, betaal je omgerekend nog minder!

Heb je wel de middelen om een docent in te huren of een klassikale cursus te volgen, dan is Babbel daarop een uitstekende aanvulling.

Wil je dat je baas betaalt voor jouw taalonderwijs? Bekijk onze Babbel for Business-tarieven.

Wil je het meeste uit je taalcursus halen? Bedenk dan dat wat je erin stopt, je er ook weer uit haalt: niet alleen de tijd die je erin investeert, maar ook het geld. En als het om waar voor je geld gaat, is een betaalde app het ideale beginpunt.

De Babbel-app is nog niet beschikbaar in het Nederlands. Je kunt het beste de Engelse versie downloaden, want vanuit het Engels heb je de meeste keus. Met de Engelse app kun je in totaal 13 talen leren, zoals Duits, Frans, Russisch en Spaans.

Investeer in jezelf! Probeer Babbel gratis voordat je het koopt.
Begin hier
Share: