Her er hvorfor lærere vælger Babbel til sproglæring

Ingen har lige så meget erfaring med at undervise (og lære), som virkelige lærere. Jeg satte mig ned med et par lærere, inklusive sproglærere og lingvister, for at finde ud af, hvorfor de netop vælger Babbel til at lære sprog.

Det er ingen hemmelighed at Babbels kurser er udarbejdet af over 150 lingvister, sprogeksperter og lærere – rent faktisk, så snakker vi om dem hele tiden. Ovenstående video viser en af Babbels helt egne lærere, Ted Mentele, som forklarer ekspertisen bag produktet. Med det sagt, var jeg stadig nysgerrig efter at se, hvordan Babbel ville modtages af nogle af de allerstørste kritikere: de virkelige lærere.

Jeg interviewede fire garvede lærere for at se hvad de mente om Babbel, og for at finde ud af, hvorfor de stoler på appen til sproglæring.

1. Babbel tilbyder en god balancegang mellem ordforråd og grammatik

Det siger sig selv, at den bedste undervisning lærer dig en kombination af forskellige færdigheder i et nyt sprog. I sidste ende ville det ikke være særlig anvendeligt at kunne en masse ord uden at vide, hvordan man bygger sætninger af dem. Et ordforråd er altafgørende hvis du ønsker at kunne føre samtaler i et nyt sprog, dog kommer du ingen steder uden grammatik. Netop dette faktum understregede alle de lærere, jeg talte med.

Fiona Bruns, som har undervist retskrivning i folkeskolen i 17 år, fortalte at hun skiftede til Babbel for at lære svensk, fordi undervisningsformen er intuitivt struktureret uden at være fyldt med tør grammatik. ”Indenfor de første 10 minutter havde Babbel allerede besvaret et af mit største grammatiske spørgsmål til svensk: Jeg havde svært ved at forstå forskellen på “en” og “et””. Babbel er bare så godt sat op og hjalp mig virkeligt med at forstå sproget.

2. Alle Babbels kurser er indspillet af modersmålstalere

Glenice Whitting – “Jeg søger virkelig en forenklet læringsform. Jeg finder Babbels fonetik uvurderlig, da det giver mig både ordets lyd, samt hvordan det ser ud på papir.”

At mestre accent og udtale er – på godt og ondt – en integreret del af at lære dit nye sprog. Det er netop derfor at Babbel udelukkende anvender stemmeføring fra modersmålstalere i appen – det giver dig helt enkelt det bedste grundlag for din indlæring.

Det er derfor ikke overraskende at lærerne er enige med os. Wendy Freer, som har undervist moderne græsk, engelsk som fremmedsprog og historie, bruger Babbel til at lære spansk: “Babbels dialoger er gode, fordi du hører modersmålstalende snakke sammen i en naturlig hastighed. Det er vigtigt hvis du vil kunne forstå spaniere, når du går ud i den virkelige verden!”

Bibiana Nievas, som er engelsklærer med en mastergrad i sprogforskning, var også vild med Babbels software til stemmegenkendelse: “Jeg synes Babbel er rigtig god, når det kommer til at lytte til hvordan ordene bliver udtalt og derefter selv at skulle gentage det ind i mikrofonen.“

3. Repetition er en central del af Babbels app

Hvis du tænker tilbage på dine skoledage, husker du formentligt de utallige gange din lærer har fortalt dig om vigtigheden af repetition. Derfor kom det heller ikke som et chok, da Freer nævnte vigtigheden af Babbels “Review Manager”: “Jeg er særligt vild med den måde Babbel forstærker din læring: Den tager dig tilbage og giver dig mulighed for at repetere. Det er rigtigt vigtigt for ældre og voksne elever, fordi en af de sværeste ting, som voksen, er at bibeholde sit ordforråd.”

At gå tilbage og revurdere hvad du har lært, er uden tvivl den vigtigste faktor for at lagre informationen i din langtidshukommelse. Det er derfor at sprogundervisere – og Babbels egne eksperter – insisterer på netop dette.

4. Hver lektion en ny motivation

Fiona Bruns: “Inden for de første 10 minutter havde Babbel allerede besvaret et af mine største grammatiske spørgsmål til svensk. Babbel er bare så godt sat op – det hjalp mig virkelig til at forstå sproget.”

Efter at have talt med hver af lærerne, slog det mig, hvor forskellige deres motivation for at lære et nyt sprog var: Bruns lærer svensk for at kommunikere med hendes svenske niece, mens Freer studerer spansk for at få mere ud af sin ferie i Spanien – og Nievas er ved at lære fransk før hun skal flytte til Carcassonne i Frankrig. Den sidste lærer jeg talte med, Glenice Whitting, underviser i at skrive erindringer for voksne (efter at have udgivet to bøger selv) og lærer tysk med Babbel med henblik på at forske og skrive om sine rødder i Tyskland.

På trods af disse forskellige baggrunde for at lære et nyt sprog, har de dog alle én ting tilfælles: De stoler alle på Babbel til at bygge fundamentet for et nyt sprog – og det ordforråd, de har brug for. Med kurser rettet mod ferie, hverdagsliv, familiære samtaler – og endda historie, politik og religion – styrker Babbel dig til dynamiske, gennemtænkte og relevante samtaler i dit nye sprog.

Bonus: Hvorfor mener disse lærer at sproglæring er vigtigt?

Wendy Freer – “Babbels ordforråd og emner er relevante: Det er helt klart temaer, jeg kan forestille mig selv at bruge. Deres produkt dækker på den måde mine behov.”

Som afrunding på mine samtaler med lærerne, stillede jeg dem alle det samme spørgsmål: “Hvorfor mener du at sproglæring er vigtigt for andre mennesker?” — Dog havde jeg ikke forventet at få det samme svar, gang på gang. Det genlydende svar var: for at få en bedre forståelse af dit modersmål.

Lærere er nogle af de mest velinformerede mennesker, når det gælder kognitive og praktiske fordele fra sproglæring. Men som engelsklærer så Nievas en yderligere gode: Potentialet ved at lære et nyt sprog forstærker hvordan du bruger dit modersmål. Bruns havde en lignende synsvinkel: “Når du lærer et nyt sprog, gør det dig opmærksom på styrker og svagheder i dit modersmål – og karakteren af dit eget sprog. Når du forsøger at forstå noget nyt, tvinger det dig til at sammenligne dig med det, du allerede ved.”

Alle der har begyndt at lære et nyt sprog ved hvor berigende og transformerende en oplevelse det er – og vi er glade for at lærerne var enige.

Babbels app har endnu ikke dansk som opsætningssprog, så vi anbefaler, at du downloader appen på engelsk. Dette vil give dig det bredest mulige udvalg af sprog at lære. Hvis du bruger engelsk som dit opsætningssprog, kan du lære i alt 13 sprog – inklusive tysk, fransk, russisk og spansk!

Begynd at lære et sprog med Babbel -- læreres foretrukne app (og millioner af andre brugere)!
Prøv vores demo
Share: