Pick a language to speakRight Arrow
Ready to learn?
Pick a language to get started!

Met Deze App Gemaakt Door 100+ Taalexperts Spreek Je in 3 Weken Een Nieuwe Taal

Meer dan 100 taalexperts ploeteren op dit moment op het Babbel hoofdkantoor om de beste taalcursus-app ooit te ontwikkelen. Ruim één miljoen actieve gebruikers zijn er al van overtuigd. Maar wie zijn deze mensen en wat doen zij zo goed?
video thumbnail

Hoeveel mensen zijn er eigenlijk voor nodig om een reeks prijswinnende taalcursussen te creëren? Bij Babbel werkt een team van meer dan 100 taalkundigen en taalexperts op ons kantoor in Berlijn samen op één verdieping. Het is waarschijnlijk één van de meest veeltalige plekken op aarde. Naast een Italiaan die Russisch, Frans, Duits, Engels en Fins spreekt zit een Duitser die Spaans, Portugees en Engels spreekt. En ze leren natuurlijk allemaal andere talen.

Naast de vraag hoeveel meertaligen Babbel in één ruimte kan verzamelen is er een serieuzer doel: op maat gemaakte, uitstekende taalcursussen die jou zo snel mogelijk een nieuwe taal laten spreken – en wel zó snel dat recent onderzoek heeft aangetoond dat zelfs beginners die net met de cursus zijn begonnen slechts vijftien lesuren gedurende twee maanden nodig hebben om aan het niveau van een college-semester te voldoen. Maar hoe krijgen ze dit voor elkaar? Laten we een kijkje nemen.

1. Onze app is gebruiksvriendelijk

Wij vinden dat jouw tijd en energie waardevol is — daarom is onze app ontwikkeld met het oog op gebruiksvriendelijkheid en een strak ontwerp die jou helpen bij het leren. Nuttige tips, praktische ondersteuning en een overzicht van het lesmateriaal staan ten allen tijde tot je beschikking. Het intuïtieve design houdt je aandacht bij hetgeen wat voor jou belangrijk is: een taal leren. Je bent maar een muisklik verwijderd van een succesvolle leerervaring.

Om de focus op jouw doelen te houden, stimuleren we je met leuke leertechnieken: swipen, typen, tikken en klikken zitten allemaal in het lespakket om je op diverse manieren bij het oefenen van nieuwe woordjes te helpen. En zodat je flexibel blijft, doet onze app het op al jouw apparaten: desktop, tablet en smartphone.

Oh ja, en als je een concrete vraag voor ons hebt, staat onze klantenservice je ten allen tijde graag te woord via de mail, chat en telefoon.

2. Ze ontwerpen cursussen waarmee je zo snel mogelijk een taal spreekt

Je kent misschien wel de Eddie Izzard sketch waarin hij zinnetjes uit zijn schooltijd klakkeloos weet op te zeggen: “De muis zit onder de tafel en de aap zit op de tak.” Net als in de meeste goede comedyseries is het grappig omdat er een kern van waarheid in zit. Hele generaties leerlingen delen het tragische lot dat ze semi-functionele zinnen (als je in een Franse dierentuin bent) kunnen formuleren, maar moeite hebben met het uitvoeren van simpele alledaagse taken, zoals bijvoorbeeld een flesje water kopen in de supermarkt.

Bij Babbel geloven we dat voldoende drinken belangrijker is dan het kunnen lokaliseren van de apenrots, en daarom vermijden we abstracte grammatica en woordjes stampen en focussen op gesprekken voor het echte leven. Na de eerste cursus kun je jezelf al voorstellen, vertellen waar je vandaan komt, hoe het met je gaat, hoe je, waar je op dat moment ook bent, op die plek bent gekomen, en — het belangrijkste — te kunnen zeggen wat je wilt drinken. Dus als je geen dorst wil lijden op je volgende vakantie, kun je nu beginnen met de taal van je keuze. Kies voor Spaans en je staat morgen om deze tijd al een sangria te bestellen in de locale tapasbar — (tenzij je dit bij je ontbijt leest, in dat geval stel ik voor dat je gaat voor een cortado!).

video thumbnail

3. Ze maken cursussen die perfect in jouw schema passen

De smoes die we het vaakst horen is dat een nieuwe taal leren “te veel tijd kost.”

Iedereen heeft het tegenwoordig druk. Je dagelijkse planning doet denken aan je allereerste Lego™ blokkentoren, een opeenstapeling van vergaderingen. Je bent duidelijk aan vakantie toe. Maar trakteer jezelf eerst nog op een paar van je Babbel-lessen. Elke les duurt 10-15 minuten en is dus ideaal voor tijdens het pendelen, een relaxte lunchpauze of een after-work borrel en dat welverdiende momentje voor jezelf.

4. Ze zijn prijswinnende vernieuwers die continu aan verbetering werken

Babbel is geen boek dat je koopt en leest (of links laat liggen), en je hoeft dus niet op de herziene editie te wachten voor updates en verbeteringen. Alles wat je in de cursussen tegenkomt is geactualiseerd om de effectiviteit ervan te perfectioneren. Hierbij kun jij ons zowel concreet als indirect bij helpen. Hoe? Nou, wanneer we bijvoorbeeld merken dat een groot aantal gebruikers op hetzelfde punt vastloopt zorgen ervoor dat het begrijpelijker wordt, of je kunt ons een mailtje sturen met een suggestie die meteen bij onze taalkundigen en taalexperts terechtkomt. Dat is nog eens service!

Maar dat is allemaal wel een beetje pietepeuterig, toch? Hier een beetje sleutelen, daar een beetje finetunen. Hoe zit het met het grote werk? Met een paar van de scherpste geesten in edtech aan boord streeft Babbel ernaar het voortouw te blijven nemen qua innovatie – en werd hiervoor in 2016 door Fast Company Magazine met de titel meest innovatieve bedrijf op gebied van educatie beloond.

5. Ze maken cursussen die makkelijk en leuk zijn

We kunnen allemaal een tweede, derde of zelfs vierde taal leren, maar pakken het vaak verkeerd aan, slaan het woordenboek open bij de A en weer dicht bij de B, of denken bij de eerste miscommunicatie dat alle toekomstige pogingen gedoemd zijn om te falen. Babbel gelooft in de weinig en vaak methode, en biedt een uitgebreid aanbod aan zinvolle lessen die je motiveren en je lees-, luister-, schrijf- en spreekvaardigheden stimuleren. Perfect getimede introductie en herhaling van nieuwe woordenschat en grammatica-uitleg zorgt ervoor dat je duurzame groei en vooruitgang boekt zonder dat het je te veel wordt.

De Babbel app biedt Nederlands momenteel nog niet als weergavetaal aan, daarom raden we je aan de app in het Engels te downloaden. Hiermee staat het meest complete aanbod aan talen tot je beschikking. Als je Engels als weergavetaal instelt, kun je maarliefst 13 talen leren, waaronder Duits, Frans, Russisch en Spaans!

Ben je er klaar voor? Kies hier de taal die je wilt leren:
Ed M. Wood
Ed M. Wood is originally from Wells, the smallest city in England, and now lives in Berlin. He studied Psychology at the University of Southampton before working as a teacher and translator in Spain, England and Germany. He then undertook a MA in Political Science in Bath, Berlin and Madrid. His main interests lie in the areas of language, culture and travel.
Ed M. Wood is originally from Wells, the smallest city in England, and now lives in Berlin. He studied Psychology at the University of Southampton before working as a teacher and translator in Spain, England and Germany. He then undertook a MA in Political Science in Bath, Berlin and Madrid. His main interests lie in the areas of language, culture and travel.

Recommended Articles

Does Learning A Foreign Language Actually Pay Off?

Does Learning A Foreign Language Actually Pay Off?

In purely economic terms, what’s the return on investment for learning another language? And does language acquisition carry some value besides the opportunity to earn more?
Finding A Language Learning Community Online

Finding A Language Learning Community Online

Just because you’re learning a language on your own doesn’t mean you have to learn it alone.
6 Tech Leaders Who Speak More Than One Language

6 Tech Leaders Who Speak More Than One Language

And we’re not talking about programming languages.