Vijf redenen waarom zelfs een beginneling in drie weken een taal kan leren

Iedereen kan een taal leren spreken met Babbel, zelfs beginnelingen die nog nooit eerder een andere taal hebben geleerd. We geven je vijf redenen waarom jou niets meer in de weg staat.

Taaldebutant, groentje, beginneling… hoe je jezelf ook wilt noemen, bij Babbel snappen we hoe je je voelt. We begrijpen heel goed  dat je na een ondermaatse Spaanse cursus of de intens saaie Franse les op school nooit meer een taal wilt leren. Maar voor een nieuw taalavontuur is het nog niet te laat. Wij hebben nog vertrouwen in  je!

Dat zeggen we niet alleen, dat maken we ook waar. We hebben de City University of New York (CUNY) en de University of South Carolina laten onderzoeken hoe ver twee groepen beginnelingen komen als ze met de Babbel-app twee maanden lang Spaans leren. En omdat we er best veel vertrouwen in hadden, hebben we vijftien van onze eigen Babbelonians gevraagd om met de app in drie weken tijd zoveel mogelijk Spaans te leren. Het resultaat? Zowel uit het CUNY-onderzoek als uit onze eigen test bleek dat beginnelingen (mensen met weinig tot geen kennis van Spaans) met Babbel in korte tijd enorme vooruitgang kunnen boeken.

Dat is nogal een bewering. We begrijpen dat  je je nu misschien afvraagt hoe Babbel het precies voor elkaar krijgt van een beginneling een taalexpert te maken. Daarom geven we hier vijf redenen, inclusief bewijs, waarom de Babbel-app geen kletspraat verkoopt, maar jou snel een nieuwe taal leert spreken.

Reden 1: Je maakt zeker vorderingen, zelfs als je helemaal bij nul begint

Conclusie uit het CUNY-onderzoek: 85% van de deelnemers aan ons onderzoek gaf aan weinig of geen kennis te hebben van de Spaanse taal. De overige 15% kon een klein beetje Spaans. Uit het onderzoek bleek dat de beginnelingen de meeste vorderingen maakten met Spaans. Bij de test aan het eind van het onderzoek scoorden ze zelfs drie keer beter dan de verder gevorderde cursisten.

Babbel-test: Onze Babbelonians hadden nooit Spaanse les gehad op school en spraken geen woord Spaans. Ze waren bang voor de ingewikkelde uitspraak van het Spaans en hadden slechte herinneringen overgehouden aan het bestellen van eten tijdens hun vakantie in Spanje. Eén Babbelonian zei: “Ik begin bij nul, dus slechter kan het niet worden.” Nou, slechter werden ze zeker niet: in het begin hadden ze moeite met het begrijpen van Spaanse zinnen, maar al snel konden ze zelf simpele zinnen formuleren en na drie weken waren ze in staat om een gesprek te voeren met een Spanjaard. Muy impresionante.

Reden 2 Het leren kost echt niet zoveel tijd

Conclusie uit het CUNY-onderzoek: Uit het onderzoek bleek dat de deelnemers de Babbel-app gemiddeld slechts twee uur per week hoefden te gebruiken om na twee maanden het niveau van  een semester aan een hogeschool te bereiken. De absolute beginners bleken het meest efficiënt te leren: zij hoefden in twee maanden slechts 15 uur te studeren om net zo veel te leren als in een semester aan een hogeschool.

Babbel-test: Onze Babbelonians besteedden tijdens de drie weken van de test ongeveer een half uur per dag aan hun cursus Spaans. Een hele prestatie!

Reden 3 Je leert veel bij in korte tijd

Conclusie uit het CUNY-onderzoek: Het CUNY-onderzoek duurde twee maanden, wat bewijst  dat je geen half jaar vrij hoeft te nemen om net zoveel Spaans te leren als in één semester aan een hogeschool.

Babbel-test: De test voor onze Babbelonians duurde drie weken, en dat bleek ruim voldoende om aan het eind van de test een gesprek in het Spaans te kunnen voeren. De Babbelonians hadden minder tijd om Spaans te leren dan de deelnemers aan het CUNY-onderzoek, maar ze pasten de lessen gewoon in hun dagelijkse leven in. Ze studeerden bijvoorbeeld op weg naar hun werk, tijdens hun lunchpauze of zelfs in bed voor het slapen gaan!

Reden 4 Leren met Babbel is echt  leuk

Conclusie uit het CUNY-onderzoek: Maarliefst 99% van de deelnemers gaf aan   Babbel ook na afloop van het onderzoek te blijven gebruiken. Dat is geen verrassing, want  vooruitgang is een cruciale motivatiefactor die je stimuleert om door te gaan met het leren van een nieuwe taal.

Babbel-test: De meeste Babbelonians werden tijdens de drie testweken verliefd op de Spaanse taal. Velen waren van plan om verder te gaan met deze taal, ook als er niet meer op hen gelet zou worden.

Reden 5 Een taal leren met Babbel is gemakkelijk

Conclusie uit het CUNY-onderzoek: Het onderzoek laat zien dat de overgrote meerderheid van de deelnemers (92-95%) vond dat Babbel gebruiksvriendelijk en behulpzaam is, en – nog belangrijker – leren leuk maakt.

Babbel-test: Onze Babbelonians zijn het hiermee eens. Velen gaven aan dat ze dankzij de app op elk moment Spaans konden leren, omdat ze hun smartphone altijd bij zich hebben.

De Babbel app biedt Nederlands momenteel nog niet als weergavetaal aan, daarom raden we je aan de app in het Engels te downloaden. Hiermee staat het meest complete aanbod aan talen tot je beschikking. Als je Engels als weergavetaal instelt, kun je maarliefst 13 talen leren, waaronder Duits, Frans, Russisch en Spaans!

We hebben een paar van de belangrijkste obstakels bij het leren van een nieuwe taal weggenomen, dus aarzel niet langer en probeer Babbel zelf!
Ga aan de slag!
Share:
David Sumner

David Sumner hails from a small seaside town in Devon (the part of England that's so rural it puts Tolkien's Shire to shame), and he's been living in Berlin since 2010. After completing a Master's Degree in Politics at the University of Potsdam he got the itch to join Babbel and share his insights into learning languages. When he's not living the kebab-fueled Berlin dream he's rocking out to Icelandic keyboard rock, playing the drums, and escaping to the Alps every chance he gets.

David Sumner hails from a small seaside town in Devon (the part of England that's so rural it puts Tolkien's Shire to shame), and he's been living in Berlin since 2010. After completing a Master's Degree in Politics at the University of Potsdam he got the itch to join Babbel and share his insights into learning languages. When he's not living the kebab-fueled Berlin dream he's rocking out to Icelandic keyboard rock, playing the drums, and escaping to the Alps every chance he gets.