Tutkimuksissa arvostetun sovelluksen taustalla Babbelin yli 150 kielen ammattilaisen asiantuntemus

Tutkimuksissa arvostetun Babbel-sovelluksen taustalta löytyy yli 150 kielen ammattilaisen työpanos. Ratkaisu on vakuuttanut jo miljoonat tilaajat. Keitä nämä asiantuntijat ovat ja millaisen suunnitteluprosessin tuloksena sovellus syntyy?

Mitä kaikkea kielen oppimiseen tarkoitetun ja tutkimuksissa arvostetun sovelluksen kehittäminen pitää sisällään? Tuotteemme syntyy Babbelin yli 150 kielitieteen ammattilaisen, kieliasiantuntijan ja opettajan yhteistyön tuloksena Berliinin toimistossamme, joka on ehkä yksi maailman monikielisimmistä paikoista. Tiimimme kattaa 14 Babbel-kieltä, mutta asiantuntijamme puhuvat myös 20 muuta kieltä ja murretta, kuten thai, mandariinikiina, islanti ja jopa tongan kieli! He kaikki opettelevat tietysti myös uusia kieliä.

Näiden asiantuntijoiden avulla opit keskustelemaan uudella kielellä. Mutta miten he suunnittelevat kurssit tätä tavoitetta silmällä pitäen? Tutustutaanpa asiaan tarkemmin.

 

1. Kurssit suunnitellaan käytännön keskusteluja ajatellen

Jos muistelet aikaisempia kielen oppimiseen liittyviä kokemuksiasi, mieleesi muistuu varmasti lähes käyttökelvottomien lauseiden muodostaminen. Kuten videossa mainittu Tedin esimerkki ”Kolme karhua syö spagettia saappaasta”. Kielenoppijat ovat sukupolvesta toiseen saman pulmallisen tilanteen edessä: he kykenevät muodostamaan lauseita, jotka toimivat osittain, mutta ponnistelevat selviytyäkseen päivittäisistä perusasioista.

Me Babbelissa olemme sitä mieltä, että kielen oppimisessa tulisi keskittyä käytännön keskustelutilanteisiin. Siksi vältämme kieliopin ja sanaston pänttäämistä. Kun olet suorittanut ensimmäisen kurssin, osaat esitellä itsesi sekä kertoa mistä olet kotoisin, mitä sinulle kuuluu ja mitä haluaisit juoda. Ajattele mihin kaikkeen olet valmis kuukauden opintojen jälkeen!

 

2. Kaikilla oppitunneilla käytetään syntyperäisiä kielenpuhujia

Koska haluamme, että pystyt käyttämään opettelemaasi kieltä, oppituntiemme kaikissa keskusteluissa ja harjoituksissa käytetään syntyperäisiä kielenpuhujia. He ymmärtävät, miten tärkeää kieltä on kuulla tavalla, jolla sitä todellisuudessa puhutaan. Tietokone pystyy jäljittelemään kielen äänteitä, mutta se ei pysty matkimaan syntyperäisen kielenpuhujan painotusta, rytmiä tai intonaatiota.

Opetuksen ja kielen ammattilaisemme tietävät myös, että kielen puhumista on harjoiteltava ennen käytännön tilanteisiin astumista. Siksi sovellukseemme on sisällytetty puheentunnistusohjelmisto ääntämisen tarkistamista varten. Saat mahdollisuuden toistaa sanaston kaikki uudet sanat. Toiminnon voi laittaa pois päältä, joten voit harjoitella myös vaikkapa julkisissa liikennevälineissä.

 

3. Asiantuntijamme tietävät, että kertaus on opintojen äiti

Haastattelimme aiemmin kielen ammattilaista Karoline Schnuria, joka kertoi, miksi kertaus on niin keskeisessä asemassa sovelluksessamme: ”Oppitunnit perustuvat toistoon. Asiat toistuvat eri harjoituksissa ja sisällöissä. Näin opit yhdistämään asiat toisiinsa.” Kun opit tietyn sanaston alkeiskursseilla, sanat tulevat vastaan myös myöhemmissä keskusteluharjoituksissa.

Babbel-sovellus sisältää myös Review Manager -toiminnon, jonka ainoa tehtävä on toistaa tietoa ja auttaa sitä jäämään pitkäkestoiseen muistiisi. Oppimismalli perustuu psykologiaan ja tiedon toistamisen aikaväleihin. Babbel-sovellusta käyttäessäsi huomaat, että asioita kerrataan oppitunnin jälkeen muutaman päivän ja viikon kuluttua. Mihin tämä perustuu? Karoline valaisi taustaa näin: ”Jos hallitset asian joka kerralla, sitä kysytään uudelleen vasta paljon myöhemmin. Kun olet käynyt läpi kaikki vaiheet, toteamme asian olevan nyt pitkäkestoisessa muistissasi.” Babbel auttaa siis oppimaan kielen, ei vaan muistamaan sanastoa.

 

4. 15 minuutin oppitunnit sopivat hyvin aikatauluusi

Uuden kielen oppimisen esteenä on useimmiten se, että aikaa ei ole riittävästi.

Ymmärrämme, että ihmisillä on nykyisin kiire. Viikkomme täyttyvät lukuisista kokouksista tai kursseista, hoidettavista asioista, hetkistä perheen ja ystävien parissa, matkasuunnitelmista sekä harrastuksista. Arki on melkoista tasapainottelua. Asiantuntijamme ovat ottaneet tämän huomioon kurssiemme suunnittelussa: Jokainen oppitunti kestää vain 10–15 minuuttia. Ne ovat sopivia kokonaisuuksia, joihin voi syventyä paikallisbussissa, lounastauolla tai ansaitulla omalla ajalla.

 

5. Monet yliopistot ovat huomanneet sovelluksemme tehokkuuden

Olemme ylpeitä sovelluksemme tehokkuudesta ja meitä ilahduttaa, että yliopistot ja tutkijat arvostavat työtämme. Esimerkkinä mainittakoon New York Cityn ja Etelä-Carolinan yliopistojen tutkijoiden tutkimus, jonka mukaan espanjan opinnot alkeistasolta aloittaneet saavuttivat yhtä yliopistolukukautta vastaavat taidot opiskelemalla keskimäärin 15 tuntia Babbelin avulla. Michigan State Universityn tutkijoiden tänä vuonna tekemän tutkimuksen mukaan lähes kaikkien käyttäjien espanjan kielen suullinen kielitaito oli parantunut huomattavasti Babbelin ansiosta. Olemme erittäin iloisia näistä saavutuksista!

Oletko valmis aloittamaan? Valitse täältä kieli, jota haluat oppia:
Lataa kokeiluversio
Share: