Derfor sier eksperter at denne appen er det perfekte hjelpemiddelet for å lære et nytt språk

Babbel-appen er utviklet av eksperter, og vil gjøre deg i stand til å føre enkle samtaler på en, to, tre. Her forteller vi deg hvordan.
Babbel-appen er utviklet av eksperter

De fleste som begynner å lære et nytt språk, har et klart mål for øyet. Veldig ofte er det målet å være i stand til å føre enkle samtaler. Heller enn å beherske all verdens grammatiske finesser, er folk interessert i å kunne bruke et språk i praktiske situasjoner. Babbels språkeksperter har utviklet appen for å hjelpe brukerne med å komme til nettopp dette nivået der de kan føre enkle samtaler. Vi har snakket med et par av disse ekspertene for å finne ut hva som gjør akkurat Babbel til det beste valget når du vil lære et nytt språk.

Lær nye språk med Babbel-metoden

Babbel er utviklet for at du skal lykkes med å nå målene dine. Teamet vårt består av mer enn 150 språkeksperter som utformer leksjonene ved hjelp av det de kaller Babbel-metoden. Hva går den ut på? For å si det enkelt: Læringsstrategiene vi bruker er basert på forskning og utviklet av eksperter. Dette betyr at du vil lære hvordan du kan føre enkle samtaler, og at du faktisk vil huske det du lærer.

Ben Davies, en av ekspertene vi snakket med, forklarer hvordan Babbel gir deg en totalpakke når det kommer til språklæring.

«Vi bruker en kommunikativ tilnærming til det å lære språk – basert på ideen om at vi ikke bare gir deg ord eller bare grammatikk; tvert imot får du begge deler samtidig. I løpet av en leksjon lærer du en del nye ord, samtidig som du blir introdusert for relevante grammatiske strukturer. Så fort du begynner å øve på ordene, ser du dem i en rekke forskjellige sammenhenger. Og med Babbel kan du være sikker på at dette alltid er veldig virkelighetsnære situasjoner.»

Nettopp fokuset på autentisk kommunikasjon er noe av det som skiller Babbel fra andre apper. Evnen til å kunne føre grunnleggende samtaler i praktiske og relevante situasjoner er aller viktigst.

Sara Grippo, en annen av ekspertene i Babbel, forteller oss hvordan dette fungerer i praksis.

«Etter å ha avsluttet første leksjon som handler om å bestille på kafé, vil du for eksempel ha lært grunnleggende ordforråd og grammatikk som ikke bare vil gjøre deg i stand til å bestille det du vil ha, men også til å forstå og svare på det betjeningen sier til deg.»

Neste skritt i Babbel-metoden er å være sikker på at du vil være i stand til å huske det du nettopp har lært – også litt fram i tid. Her tar Babbel i bruk ideen om spredt gjentakelse (spaced repetition) og appens repetisjonsfunksjon (review manager).

new language

Davies forklarer ideen slik: «Vi har en hel database med forskjellige oppgaver og øvelser en bruker kan gjøre, og vi tenker nøye gjennom hvor mange ganger og i hvilke kontekster du ser et utvalgt ord for å gi deg best mulighet til å lagre dette ordet i korttidsminnet. Når du har lært et ord i en leksjon, går det videre til repetisjonsfunksjonen. Denne vil fortelle deg når det er på tide å repetere ordet, og fungerer ut fra en algoritme basert på spredt gjentakelse. For hver gang du er i stand til å huske et ord, vil det bidra til å lagre det i langtidsminnet.»

Ganske kult, ikke sant? Og ikke minst effektivt! La oss ta en titt på noen flere måter Babbel hjelper deg med å lære et nytt språk.

Appen er utviklet for å hjelpe deg å …

Føre en ekte samtale

Babbel måler suksess ut fra din evne til å føre virkelighetsnære samtaler på det nye språket, enten det handler om å bestille mat og drikke, presentere deg selv eller spørre om veien. Du vil øve på dialoger du kan bruke i realistiske situasjoner og fullføre leksjoner som er utviklet av morsmålsbrukere.

Snakke korrekt og med selvtillit

Å opparbeide selvtilliten til faktisk å bruke det nye språket kan ofte være en utfordring. Det er grunnen til at målet med leksjonene er at du begynner å snakke fra dag én, samtidig som appens funksjon for talegjenkjenning får uttalen din til å sitte.

Huske det du lærer

Du har kanskje glemt mye av det du lærte på skolen, men Babbel bruker anerkjente læringsmetoder for å forsikre deg om at den nye kunnskapen fester seg. Regelmessig repetisjon vil sørge for at du husker det du lærer også på lengre sikt.

Øve i ditt eget tempo

De effektive leksjonene tar bare 10 til 15 minutter å fullføre, noe som gjør det enkelt å finne tid selv i en travel hverdag. Og de er strukturert på en slik måte at det å bruke bare 15 minutter per dag kan føre til rask og effektiv progresjon.

Lære på farten

Mange av oss har en hverdag med høyt tempo; vi er alltid på vei fra et sted til et annet. Men med Babbel er det lett å lære når og hvor som helst – på PC-en, mobilen eller nettbrettet. Og siden all aktivitet synkroniseres på tvers av enhetene dine, kan du alltid fortsette akkurat der du slapp.

Babbel-appen finnes foreløpig ikke på norsk, så vi anbefaler at du laster den ned på engelsk. Dette vil gi deg flest språk å velge mellom – totalt kan du da lære 13 språk, blant annet tysk, fransk, russisk og spansk.

Share: