Με αυτήν την εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από περισσότερους από 100 ειδικούς στον τομέα των γλωσσών, θα μπορείτε να μιλάτε μια νέα γλώσσα σε 3 εβδομάδες

Περισσότεροι από 100 ειδικοί στον τομέα των γλωσσών εργάζονται αυτήν τη στιγμή σκληρά στα κεντρικά της Babbel με σκοπό την ανάπτυξη της καλύτερης εφαρμογής εκμάθησης γλωσσών που φτιάχτηκε ποτέ. Υπάρχουν ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ενεργοί συνδρομητές. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι και τι κάνουν τόσο επιτυχημένα;
Author's Avatar

Πόσοι άνθρωποι πρέπει άραγε να συνεργαστούν για να φτιάξουν μια εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών; Στην Babbel, μια ομάδα 100+ ειδικών στον τομέα των γλωσσών, εργάζεται για αυτό το σκοπό στα γραφεία μας στο Βερολίνο, ίσως ένα από τα πιο πολύγλωσσα μέρη της Γης.

Οι παραπάνω πολύγλωσσοι συνάδελφοί μας έχουν έναν σοβαρό στόχο: τον σχεδιασμό κορυφαίων μαθημάτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να μιλήσετε τη γλώσσα επιλογής σας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα – μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μαθητές με καμία πρότερη γνώση μιας νέας γλώσσας εκμάθησης χρειάζονται κατά μέσο όρο μόλις δεκαπέντε ώρες μελέτης σε διάστημα δύο μηνών για την κάλυψη των απαιτήσεων ενός σχολικού εξαμήνου. Πώς λοιπόν γίνεται αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά.

1. Η εφαρμογή μας είναι εύκολη στη χρήση

Πιστεύουμε ότι ο χρόνος και ο κόπος σας είναι πολύτιμοι — γι’ αυτό και η εφαρμογή μας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι εύχρηστη και ελκυστική για κάθε χρήστη. Ανά πάσα στιγμή έχετε στη διάθεσή σας πολιτιστικές πληροφορίες για τη γλώσσα που μαθαίνετε και την επισκόπηση της ύλης κάθε μαθήματος. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας για βοήθεια μέσω email, chat και social media.

Ο σχεδιασμός της εφαρμογής μας κατευθύνει την προσοχή σας σε αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία: την εκμάθηση της γλώσσας. Είστε μόνο ένα κλικ μακριά από μια επιτυχημένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Χρησιμοποιούμε διασκεδαστικούς τρόπους εκμάθησης για να σας εμπνεύσουμε: η εφαρμογή μας λειτουργεί με αφή (touch screen) και ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε να μάθετε νέο λεξιλόγιο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους! Και για να παραμένετε ευέλικτοι, η εφαρμογή μας είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές: από τον υπολογιστή, το tablet και το smartphone σας.

2. Σχεδιάζουμε μαθήματα για να σας βοηθήσουμε να μιλήσετε το συντομότερο δυνατό

Γενιές μαθητών ξένων γλωσσών αναγνωρίζουν τη δυσκολία που μπορεί να έχει κάποιος στην αρχή εκμάθησης μιας γλώσσας να σχηματίσει σωστές προτάσεις ανάλογα την περίσταση (μια επίσκεψη σε ζωολογικό κήπο  ή η αγορά ενός ποτού σε ένα κατάστημα στο εξωτερικό).

Στη Babbel, αποφεύγουμε την εξάσκηση σε αόριστα γραμματικά φαινόμενα και άτοπο λεξιλόγιο και εστιάζουμε σε αληθινούς διαλόγους. Μετά από το πρώτο μάθημα, θα μπορείτε να συστηθείτε, να μιλήσετε σχετικά με τον τόπο καταγωγής σας, να πείτε τι κάνετε, και — το σημαντικότερο — να παραγγείλετε τι θα θέλατε να πιείτε. Μπορείτε να ξεκινήσετε στη γλώσσα της επιλογής σας εδώ. Επιλέξτε Ισπανικά και στο επόμενό σας ταξίδι στην Ισπανία, θα μπορείτε να παραγγείλετε σαγκρία στο tapas bar (ή έναν καφέ cortado με το πρωινό σας!)

3. Σχεδιάζουμε μαθήματα που χωρούν στο πρόγραμμά σας

Όσα άτομα δεν καταφέρνουν να ξεκινήσουν μια νέα γλώσσα είναι γιατί συνήθως δεν έχουν αρκετό χρόνο.

Στις μέρες μας οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι. Το καθημερινό σας πρόγραμμα μοιάζει με έναν πύργο Lego™, με πολλά μπλοκ συναντήσεων άτσαλα τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο. Οι διακοπές είναι η μόνη σας απόδραση. Πριν δραπετεύσετε από την καθημερινότητά σας, κάντε δώρο στον εαυτό σας μαθήματα με τη Babbel. Κάθε μάθημα διαρκεί 10 – 15 λεπτά, μπορείτε να τα κάνετε ενώ βρίσκεστε στο μετρό ή στο λεωφορείο, στο μεσημεριανό σας διάλειμμα ή ενώ ανταμείβετε τον εαυτό σας πίνοντας ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά.

4. Είμαστε βραβευμένοι καινοτόμοι στον τομέα των γλωσσών και βελτιώνουμε συστηματικά τη μεθοδολογία μας

Η Babbel δεν είναι ένα βιβλίο που θα αγοράσετε και θα διαβάσετε (ή θα αγνοήσετε), και δεν χρειάζεται να περιμένετε την επόμενη βελτιωμένη έκδοση. Κάθε διάδραση που έχετε με την εφαρμογή, σας βοηθά να εμπεδώσετε την ύλη των μαθημάτων. Σε αυτό μπορείτε να μας βοηθήσετε κι εσείς. Προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε κάθε κομμάτι με το οποίο οι χρήστες μας μπορεί να συναντήσουν δυσκολίες και δεχόμαστε προτάσεις από εσάς μέσω email, οι οποίες προωθούνται στο εκπαιδευτικό μας τμήμα. Αυτό θα πει εξυπηρέτηση!

Όλες αυτές οι διεργασίες είναι σχετικά μικρής κλίμακας όμως, σωστά; Μια αλλαγή εδώ, μια ρύθμιση εκεί. Τι γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα; Έχοντας στο πλευρό της ορισμένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην εκπαιδευτική τεχνολογία, η Babbel καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να παραμένει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας — σε σημείο όπου το περιοδικό Fast Company μας απένειμε τον τίτλο της πιο καινοτόμου εταιρείας στο χώρο της εκπαίδευσης το 2016.

5. Δημιουργούμε εύκολα και διασκεδαστικά μαθήματα

Όλοι μπορούμε να μάθουμε μια δεύτερη, τρίτη ακόμα και τέταρτη ξένη γλώσσα, αλλά πολύ συχνά δεν έχουμε τη σωστή προσέγγιση, παραιτούμαστε πολύ γρήγορα ή υποθέτουμε ότι τα πρώτα μας λάθη ορίζουν το σύνολο της προσπάθειάς μας. Η Babbel υποστηρίζει την εκμάθηση με σύντομα μαθήματα που κάθε χρήστης μπορεί να ολοκληρώσει καθημερινά, μέσα σε λίγα λεπτά. Η ύλη περιλαμβάνει μια ποικιλία μαθημάτων που τραβάει την προσοχή σας και βελτιώνει τις δεξιότητες ανάγνωσης, ακουστικής κατανόησης, αλλά και παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου. Διδάσκεστε νέο λεξιλόγιο και γραμματική στο κατάλληλο χρονικό στάδιο και η επανάληψη νέων γνώσεων κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, εξασφαλίζει την πρόοδό σας με την ύλη και την εύκολη κατανόηση κάθε νέας πληροφορίας.

Αυτήν τη στιγμή, η εφαρμογή Babbel δεν υποστηρίζει τα Ελληνικά ως γλώσσα προβολής, οπότε συνιστούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή στα Αγγλικά. Αυτό θα σας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή επιλογή γλωσσών προς εκμάθηση. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε τα Αγγλικά ως γλώσσα προβολής, μπορείτε να μάθετε συνολικά 13 γλώσσες όπως, μεταξύ άλλων, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ρωσικά!

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε εδώ:
Ξεκινήστε να μαθαίνετε τώρα!
Pick a language to speak