Start speaking a new
language with confidence
Get Started Now

Με αυτήν την εφαρμογή, η οποία δημιουργήθηκε από περισσότερους από 100 ειδικούς στον τομέα των γλωσσών, θα μπορείτε να μιλάτε μια νέα γλώσσα σε 3 εβδομάδες

Περισσότεροι από 100 ειδικοί στον τομέα των γλωσσών εργάζονται αυτήν τη στιγμή σκληρά στα κεντρικά της Babbel με σκοπό την ανάπτυξη της καλύτερης εφαρμογής εκμάθησης γλωσσών που φτιάχτηκε ποτέ. Υπάρχουν ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ενεργοί συνδρομητές. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι και τι κάνουν τόσο επιτυχημένα;
Author's Avatar

Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για τη δημιουργία μιας σειράς βραβευμένων μαθημάτων γλωσσικής εκμάθησης; Στην Babbel, η ομάδα μας περιλαμβάνει περισσότερους από 100 γλωσσολόγους και ειδικούς στον τομέα των γλωσσών που συνεργάζονται σε έναν όροφο στα γραφεία μας στο Βερολίνο. Κατά πάσα πιθανότητα είναι ένα από τα πιο πολύγλωσσα μέρη της Γης. Ένας Γερμανός που μιλά Ισπανικά, Πορτογαλικά και Αγγλικά κάθεται δίπλα σε έναν Ιταλό που μιλά Ρωσικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αγγλικά και Φινλανδικά. Και, φυσικά, μαθαίνουν όλοι και άλλες γλώσσες.

Εκτός από το να δούμε πόσοι πολύγλωσσοι χωρούν σε ένα δωμάτιο, υπάρχει και ένας πιο σοβαρός στόχος στην προσπάθειά μας: να σχεδιάσουμε κορυφαία μαθήματα γλωσσικής εκμάθησης που μπορούν να σας κάνουν να μιλάτε τη νέα γλώσσα που επιλέγετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα – και μάλιστα τόσο γρήγορα που μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ακόμα και οι αρχάριοι σε μια γλώσσα χρειάζονται κατά μέσο όρο μόλις δεκαπέντε ώρες μελέτης σε διάστημα δύο μηνών για την κάλυψη των απαιτήσεων ενός σχολικού εξαμήνου. Πώς λοιπόν γίνεται αυτό; Ας ρίξουμε μια ματιά.

1. Η εφαρμογή μας είναι εύκολη στη χρήση

Πιστεύουμε ότι ο χρόνος και ο κόπος σας είναι πολύτιμοι — γι’ αυτό και η εφαρμογή μας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι εύχρηστη και ελκυστική για να σας βοηθά στην εκμάθηση. Ενημερωτικά στοιχεία, πολύτιμη βοήθεια αλλά και μια επισκόπηση του διδακτικού περιεχομένου βρίσκονται στη διάθεσή σας όποτε τα χρειάζεστε. Αυτή η εύληπτη σχεδίαση κατευθύνει την προσοχή σας σε αυτό που έχει σημασία για εσάς: την εκμάθηση της γλώσσας. Είστε μόνο ένα κλικ μακριά από μια επιτυχημένη εκπαιδευτική εμπειρία.

Για να έχετε στο νου σας τους στόχους σας, σας κινητοποιούμε με διασκεδαστικούς τρόπους εκμάθησης: περάστε το δάκτυλό σας από την οθόνη, πληκτρολογήστε, αγγίξτε και κάντε κλικ. Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στις εκπαιδευτικές περιόδους λειτουργίας και σας βοηθούν να εξασκηθείτε σε νέο λεξιλόγιο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους! Και για να παραμένετε ευέλικτοι, η εφαρμογή μας είναι προσβάσιμη από όλες τις συσκευές: από τον επιτραπέζιο υπολογιστή, το tablet και το smartphone σας.

Και αν υπάρχει κάτι που θέλετε να μας ρωτήσετε απευθείας, η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι πάντα ανοικτή σε ερωτήσεις μέσω email, chat και τηλεφώνου.

2. Σχεδιάζουν μαθήματα για να είστε σε θέση να μιλήσετε το συντομότερο δυνατό

Μάλλον όλοι ξέρετε το σκετς του Έντι Ίζαρντ στο οποίο απαγγέλλει αβίαστα φράσεις που είχε μάθει στο σχολείο: “Το ποντίκι είναι κάτω από το τραπέζι και η μαϊμού είναι πάνω στο κλαδί.” Όπως και οι περισσότερες καλές κωμωδίες, έτσι κι αυτό είναι διασκεδαστικό επειδή είναι αληθινό. Γενιές ανθρώπων που έμαθαν ξένες γλώσσες καταλαβαίνουν το ατυχές αδιέξοδο του να μπορεί κανείς να δημιουργήσει σωστά ημι-λειτουργικές προτάσεις (αν βρίσκεται σε ζωολογικό κήπο στη Γαλλία), αλλά να δυσκολεύεται να φέρει εις πέρας βασικές καθημερινές εργασίες, όπως να αγοράσει ένα μπουκάλι νερό σε ένα κατάστημα.

Στη Babbel, θεωρούμε ότι η ενυδάτωση είναι πιο σημαντική από την ικανότητα κάποιου να διακρίνει τη θέση μιας μαϊμούς και, συνεπώς, αποφεύγουμε την εξάσκηση σε αόριστα γραμματικά φαινόμενα και λεξιλόγιο και εστιάζουμε σε αληθινούς διαλόγους. Μετά από το πρώτο μάθημα, θα μπορείτε να συστηθείτε, να μιλήσετε σχετικά με τον τόπο καταγωγής σας, να πείτε τι κάνετε, πώς βρεθήκατε στη θέση που βρίσκεστε τώρα και — το σημαντικότερο — να πείτε τι θα θέλατε να πιείτε. Στην πραγματικότητα, αν βαρεθήκατε να διαβάζετε Αγγλικά, μπορείτε να ξεκινήσετε στη γλώσσα της επιλογής σας εδώ. Επιλέξτε Ισπανικά και αύριο την ίδια ώρα θα μπορείτε να παραγγείλετε σαγκρία στο tapas bar της περιοχής σας (εκτός και αν διαβάζετε αυτό το κείμενο την ώρα του πρωινού, στην οποία περίπτωση συνιστώ να επιλέξετε το cortado!)

3. Σχεδιάζουν μαθήματα που ταιριάζουν άνετα στο πρόγραμμά σας

Η πιο συχνή δικαιολογία που ακούμε για τη μη εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι: “Δεν έχω αρκετό χρόνο.”

Στις μέρες μας οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι. Το καθημερινό σας πρόγραμμα μοιάζει σαν τον πρώτο πύργο Lego™ που φτιάξατε ποτέ, με μπλοκ συναντήσεων τοποθετημένα με αβέβαιο τρόπο το ένα πάνω στο άλλο. Οπότε, ήρθε μάλλον η ώρα να πάτε διακοπές. Πριν από αυτό όμως, κάντε δώρο στον εαυτό σας μερικά από τα μαθήματα Babbel. Καθώς το κάθε ένα είναι σχεδιασμένο να διαρκέσει 10 – 15 λεπτά, τα μαθήματα είναι ιδανικά για να τα κάνετε την ώρα που μετακινείστε, την ώρα που τρώτε ήσυχα ένα σνακ για μεσημεριανό, μπορούν επίσης να συνοδεύσουν ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά, αλλά είναι ιδανικά και γι’ αυτόν το λίγο χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας και που τόσο αξίζετε.

4. Είναι βραβευμένοι άνθρωποι που καινοτομούν και αναπτύσσουν διαρκώς βελτιώσεις

Η Babbel δεν είναι ένα βιβλίο που θα αγοράσετε και θα διαβάσετε (ή θα αγνοήσετε), και δεν χρειάζεται να περιμένετε την επόμενη έκδοση για ενημερώσεις και βελτιώσεις. Ό,τι πατάτε στο πλαίσιο των μαθημάτων είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να βελτιστοποιεί την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής. Αυτό γίνεται με την άμεση ή την έμμεση βοήθειά σας. Τι σημαίνει αυτό; Είτε παρατηρούμε εμείς ότι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών δυσκολεύονται σε μια συγκεκριμένη συναρμογή και, συνεπώς, προσπαθούμε να την κάνουμε πιο κατανοητή είτε μας στέλνετε εσείς ένα email με μια πρόταση και αυτό περνά κατευθείαν στους γλωσσολόγους και τους ειδικούς στον τομέα των γλωσσών της ομάδας μας. Αυτό θα πει εξυπηρέτηση!

Όλα αυτά είναι σχετικά μικρής κλίμακας όμως, σωστά; Μια αλλαγή εδώ, μια ρύθμιση εκεί. Τι γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα; Έχοντας στο πλευρό της ορισμένα από τα μεγαλύτερα μυαλά στην εκπαιδευτική τεχνολογία, η Babbel καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να παραμένει στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας — σε σημείο όπου το περιοδικό Fast Company μας απένειμε τον τίτλο της πιο καινοτόμου εταιρείας στο χώρο της εκπαίδευσης το 2016.

5. Δημιουργούν μαθήματα που είναι διασκεδαστικά και εύκολα

Όλοι μπορούμε να μάθουμε μια δεύτερη, μια τρίτη ακόμα και μια τέταρτη ξένη γλώσσα, αλλά πολύ συχνά το προσεγγίζουμε με λάθος τρόπο, ανοίγοντας λεξικά στο “Α” και εγκαταλείποντας την προσπάθεια στο “Β” ή υποθέτοντας ότι η πρώτη μας αποτυχία στην επικοινωνία είναι ενδεικτική όλων των επόμενων. Η Babbel προκρίνει την προσέγγιση λίγο και συχνά, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα σχετικών μαθημάτων που διατηρούν το ενδιαφέρον σας αμείωτο και προωθούν τις δεξιότητες της ανάγνωσης, της ακουστικής κατανόησης, αλλά και της παραγωγής γραπτού και προφορικού λόγου. Η εισαγωγή νέου λεξιλογίου και επεξηγήσεων γραμματικών φαινομένων τη σωστή στιγμή και η επανάληψη τους διασφαλίζουν ότι θα έχετε μια συνεχή, ανοδική πορεία και ότι δεν θα αισθανθείτε ποτέ ότι πνίγεστε από τις πληροφορίες.

Αυτήν τη στιγμή, η εφαρμογή Babbel δεν υποστηρίζει τα Ελληνικά ως γλώσσα προβολής, οπότε συνιστούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή στα Αγγλικά. Αυτό θα σας προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή επιλογή γλωσσών προς εκμάθηση. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε τα Αγγλικά ως γλώσσα προβολής, μπορείτε να μάθετε συνολικά 13 γλώσσες όπως, μεταξύ άλλων, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ρωσικά!

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να μάθετε εδώ:

Ξεκινήστε να μαθαίνετε τώρα!
Share: