Enhver kan begynde at tale et nyt sprog på 3 uger

Enhver kan lære at tale et nyt sprog med Babbel selv hvis du er absolut begynder som aldrig har forsøgt at lære nye sprog før. Her er 5 grunde til hvorfor der ikke er noget der holder dig tilbage – lige tids nok til din næste ferie.
November 28, 2018
Enhver kan begynde at tale et nyt sprog på 3 uger

Er du nybegynder inden for sprog? Hos Babbel forstår vi din frustration. Efter halvdårlige spansktimer, eller søvndyssende franskundervisning i skolen ville det ikke overraske os, hvis du ikke føler dig motiveret for nogensinde at lære sprog igen. Men stol på os, når vi fortæller dig at skibet for dine sprogkundskaber ikke er sejlet endnu. Vi giver ikke op på dig!

For at gøre ord til handling rejste vi en undersøgelse med forskere fra City University of New York (CUNY) og University of South Carolina for at teste, hvor meget spansk Babbels app kunne lære to grupper af nybegyndere på blot to måneder. Dernæst udfordrede vi 15 af vores kollegaer til at lære så meget spansk de kunne med appen på kun tre uger.

Resultaterne? Både CUNYs undersøgelse og vores interne Babbel-udfordring viste at absolutte begyndere, det vil sige folk som havde kun lidt eller ingen spanskkundskaber, indenfor en kort tidsperiode var i stand til at gøre en tankevækkende mængde fremskridt med Babbel.

Her kommer 5 grunde til hvorfor.

Grund #1. Du vil gøre fremskridt – selv hvis du begynder på bar bund

CUNY-undersøgelsens resultater: 85% af deltagerne i vores eksperiment beskrev sig selv som havende lidt eller ingen viden omkring spansktalende sprog, mens de resterende 15% havde nogle kompetencer inden for sproget allerede. Studiet viste dog at det var absolutte begyndere der gjorde den største fremgang med deres spansk ved at opnå tre gange højere resultater end de mere avancerede elever da de blev målt i slutningen af undersøgelsen!

Babbel-udfordringen: Vores kollegaer havde aldrig lært spansk i skolen og var derfor også absolutte begyndere i sproget. Som en af vores kollegaer udtrykte det: “Jeg starter fra nul, så der er ingen mulighed for at fejle.”. Og fejle gjorde de ikke. Vi så dem gøre fremskridt: Fra kampen med overhovedet at forstå spanske sætninger i starten til at være i stand til selv at bygge deres egne simple sætninger og til succesfuldt at kunne føre samtaler med indfødte spansktalende efter de tre uger. Muy impresionante.

Grund #2. Du behøver ikke dedikere en hel masse af din tid for at lære

CUNY-undersøgelsens resultater: Vores undersøgelse konkluderede at deltagerne kun behøvede bruge Babbels app i gennemsnit to timer om ugen for at forbedre deres spansk med minimum et semesters niveau efter en studieperiode på to måneder. Den absolutte begynder i spansk blev gennem undersøgelserne udpeget til at lære mest effektivt. De behøvede nemlig kun i alt 15 timers studietid over en periode på to måneder for at opnå et niveau der svarer til et helt skolesemester.

Babbel-udfordringen: Vores kollegaer var, tværtimod, i stand til at dedikere omtrent 15 minutter om dagen under deres tre-ugers udfordring i at lære spansk. Godt gået til dem!

Grund #3. Du vil lære meget – hurtigt

CUNY-undersøgelsens resultater: Vores CUNY eksperiment fandt sted over en periode på to måneder hvilket beviser at du ikke behøver rive et halvt år ud af kalenderen for at opnå et skolesemesters færdigheder i spansk som målt i undersøgelsen.

Babbel-udfordringen: Udfordringen vi satte for vores kollegaer forløb over en periode på tre uger hvilket var mere end rigeligt med tid for vores deltagere at lære nok spansk til succesfuldt at kunne opretholde en samtale på sproget ved udgangen af eksperimentet. Vores kollegaer var, naturligvis, nødt til at komprimere deres spansklæring ind i et kortere tidsrum end deltagerne i CUNY-undersøgelsen, men til gengæld var de i stand til at indrette deres spansktimer efter deres daglige vaner: ved at tage Babbels kurser på vej til arbejde, i frokostpausen eller endda i sengen inden de skulle sove!

Grund #4. Du vil nyde at lære med Babbel

CUNY-undersøgelsens resultater: Utrolige 99% af deltagerne i vores undersøgelse rapporterede at de efterfølgende ønskede at fortsætte med at bruge Babbel. Dette er dog ikke en overraskelse, for succes er en af de afgørende, motiverende faktorer som skubber dig til at blive ved med at lære dit nye sprog!

Babbel-udfordringen: De fleste af vores kollegaer blev på samme vis forelsket i spansk i løbet af den 3-ugers lange udfordring, hvor mange startede løfter om at fortsætte sproglæringen – også efter kameraerne blev slukket.

Grund #5. Sproglæring med Babbel er nemt

CUNY-undersøgelsens resultater: Undersøgelsen rapporterede, at en overvældende størstedel af deltagerne (mellem 92–95%) følte at Babbel var nem at bruge, hjælpsom og, mest af alt, at de fik en sjov læringsoplevelse!

Babbel-udfordringen: Vores kollegaer havde den samme fornemmelse efter deres tre-ugers udfordring. Mange af dem gav udtryk for at sproglæring gennem en app gjorde det nemt for dem at opfriske deres spansk på farten fordi de altid havde deres smartphones med sig!

Babbels app har endnu ikke dansk som opsætningssprog, så vi anbefaler, at du downloader appen på engelsk. Dette vil give dig det bredest mulige udvalg af sprog at lære. Hvis du bruger engelsk som dit opsætningssprog, kan du lære i alt 13 sprog - inklusive tysk, fransk, russisk og spansk!
Author Headshot
David Sumner
David Sumner hails from a small seaside town in Devon (the part of England that's so rural it puts Tolkien's Shire to shame), and he's been living in Berlin since 2010. After completing a Master's Degree in Politics at the University of Potsdam he got the itch to join Babbel and share his insights into learning languages. When he's not living the kebab-fueled Berlin dream he's rocking out to Icelandic keyboard rock, playing the drums, and escaping to the Alps every chance he gets.
David Sumner hails from a small seaside town in Devon (the part of England that's so rural it puts Tolkien's Shire to shame), and he's been living in Berlin since 2010. After completing a Master's Degree in Politics at the University of Potsdam he got the itch to join Babbel and share his insights into learning languages. When he's not living the kebab-fueled Berlin dream he's rocking out to Icelandic keyboard rock, playing the drums, and escaping to the Alps every chance he gets.

Recommended Articles

Quiz: Do You Know Where These English Words Are Originally From?

Quiz: Do You Know Where These English Words Are Originally From?

The history of words is, in many ways, the history of the world.
What Is Black Friday, And Where Is It Celebrated?

What Is Black Friday, And Where Is It Celebrated?

The story behind the crowds: your guide to the history of Black Friday and who takes part in it around the world.
How To Say Goodbye In Swedish

How To Say Goodbye In Swedish

First you say ‘hej’ — then you say ‘hej då.’