4 grunner til at millioner av mennesker betaler for å lære språk med denne appen

Millioner av mennesker tar i bruk teknologien for å få hjelp til å lære språk. Hvorfor er appbasert læring så populært, og hvilke fordeler har det sammenlignet med mer tradisjonelle metoder?
July 27, 2018

I 2007 gikk språkekspertene på Babbel inn for å gjøre språklæring lett, effektivt og tilgjengelig for alle. Spol 10 år frem i tid og de 4 gründerne har blitt til mer enn 400 språkentusiaster – blant dem lingvister, lærere, polyglotter og innholdsprodusenter – som med utgangspunkt i 7 forskjellige morsmål produserer kurs for 14 forskjellige fremmedspråk. Totalt gir dette 98 mulige kombinasjoner av skreddersydde kurs. Så hvordan går det egentlig?

Tallene taler for seg: Millioner av mennesker betaler for å lære språk med Babbel, og antallet øker for hver dag.

Prøv Babbel selv med en gratis leksjon!

Men hvorfor har Babbel blitt så populært? Her er våre topp 4 grunner:

1. Menneskene

Det startet som en gjeng språkentusiaster samlet på et loft i bydelen Kreuzberg i Berlin. I dag huser hovedkontoret til Babbel et bredt spekter av eksperter. Felles er målet om å skape så gode verktøy for språklæring som overhodet mulig. Dette høres kanskje litt svevende ut, men som Eric Schmidt i Google uttalte: En tydelig ambisjon har en sterk tiltrekningskraft.

For et firma som trenger spesialister i 98 språkkombinasjoner, er denne tiltrekningskraften vesentlig for å finne de riktige folkene – enten det er en spansk lingvist som kan utvikle et polskkurs, eller en grafisk designer som kan gi kursene et lokalt preg.

Nettopp dette behovet for interkulturell, flerspråklig ekspertise har gitt Babbel en helt unik sammensetning av kompetanse, og et uovertruffent potensial for innovasjon innen språklæring.

2. Produktet og servicen

Appbasert læring har noen helt klare fordeler. Det er praktisk: Mobilen er alltid med deg, fra du trykker på slumre-knappen om morgenen til kveldens siste nattamelding er sendt.

Å bruke telefonen til å lære språk gjør det enkelt å integrere læringen i hverdagen. I tillegg tar hver leksjon bare 15 minutter.

En annen fordel er at et digitalt produkt hele tiden kan forbedres og oppdateres, noe som bidrar til å viske ut grensen mellom produkt og service. Babbel måler hele tiden brukernes progresjon, og vanskelige kurs optimeres slik at innholdet blir formidlet så effektivt som mulig. Ja, den tyske grammatikken kan av og til virke komplisert, og mange av de franske glosene skrives ikke akkurat slik som de uttales, men det er akkurat der Babbel kommer inn i bildet: Vår stolthet ligger i å gjøre det kompliserte enkelt.

3. Brukerne

Av flere millioner brukere har alle sin unike historie og sin helt spesielle grunn til å lære et nytt språk. Babbel er i kontinuerlig kontakt med dem, noe som har ført til mange inspirerende historier. Ta for eksempel Gianni, som i en alder av 102 nok er vår eldste bruker. Han er en italiensk teknofil som lenge har brukt Skype for å kommunisere med datteren i New York, og som liker å praktisere engelsken sin med barnepiken til oldebarnet. Cecilia er også italiensk, men har bodd mange år i utlandet og snakker et imponerende antall språk. Hun bruker nå Babbel for å lære tysk med planen om å flytte til Berlin i løpet av noen år.

4. Fremtiden

Kunstig intelligens, virtuell virkelighet, utvidet virkelighet … Science fiction utvikler seg med stormskritt til science reality. Utdanningsbransjen har lenge hengt etter for eksempel spill- og reisebransjen når det gjelder å ta i bruk og utvikle ny digital teknologi. Babbel vil forandre dette og satse på innovasjon for å holde tritt med utviklingen. Samtidig ønsker vi å møte den økende etterspørselen etter uformell, egenstyrt læring som er kjennetegnende for informasjonsalderen.

Babbel-appen finnes foreløpig ikke på norsk, så vi anbefaler at du laster den ned på engelsk. Dette vil gi deg flest språk å velge mellom – totalt kan du da lære 13 språk, blant annet tysk, fransk, russisk og spansk.

Author Headshot
Ed M. Wood
Ed M. Wood is originally from Wells, the smallest city in England, and now lives in Berlin. He studied Psychology at the University of Southampton before working as a teacher and translator in Spain, England and Germany. He then undertook a MA in Political Science in Bath, Berlin and Madrid. His main interests lie in the areas of language, culture and travel.
Ed M. Wood is originally from Wells, the smallest city in England, and now lives in Berlin. He studied Psychology at the University of Southampton before working as a teacher and translator in Spain, England and Germany. He then undertook a MA in Political Science in Bath, Berlin and Madrid. His main interests lie in the areas of language, culture and travel.

Recommended Articles

Quiz: Do You Know Where These English Words Are Originally From?

Quiz: Do You Know Where These English Words Are Originally From?

The history of words is, in many ways, the history of the world.
What Is Black Friday, And Where Is It Celebrated?

What Is Black Friday, And Where Is It Celebrated?

The story behind the crowds: your guide to the history of Black Friday and who takes part in it around the world.
How To Say Goodbye In Swedish

How To Say Goodbye In Swedish

First you say ‘hej’ — then you say ‘hej då.’