Pick a language to speakRight Arrow
Ready to learn?
Pick a language to get started!

Waar voor je geld: Babbel vergeleken met 3 andere talen-apps

Hoe doet Babbel het in vergelijking met andere taalcursus-apps? Dit overzicht helpt je erbij te bepalen of onze taalcursus-app voor jou geschikt is.
Waar voor je geld: Babbel vergeleken met 3 andere talen-apps

Consument zijn in de 21e eeuw is zowel een vloek als een zegen. Voor al je persoonlijke wensen zijn er passende producten te vinden, maar door het brede aanbod is het niet altijd makkelijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Dit artikel helpt je bij het kiezen van jouw taalcursus-app, door je te laten zien hoe Babbel van andere taalcursus-apps verschilt.

We stellen onszelf voor en zetten een paar handige vergelijkingen op een rijtje. Voor de sceptici onder ons: we geven toe dat we niet onpartijdig zijn en dat we hier niet op elk detail kunnen ingaan. Maar we zijn eerlijk en staan open voor moeilijke vragen. Het is dus zeker de moeite waard om verder te lezen.

Babbel vergeleken met Duolingo, Busuu en Rosetta Stone

Welke taal-leermethodes vergelijken we? Wat zijn de criteria?

In dit overzicht nemen we Babbel onder de loep door te vergelijken met drie andere taalcursus-apps die op autodidactisch leren gericht zijn: Duolingo, Busuu en Rosetta Stone. Taal-leermethodes zoals boeken, taalscholen of platforms die online taallessen met docenten aanbieden zijn van deze vergelijking uitgesloten. Bovendien kijken we hier niet naar vertaal-apps zoals Google Translate.

Prijzen en betaalsystemen

Geld moet rollen, zegt men. Maar jij wilt wel weten of je waar voor je geld krijgt. Laten we eens kijken wat de verschillende apps te bieden hebben.

Welke lesstof wordt gratis aangeboden en voor welke moet je betalen?

 • Bij Babbel krijg je een les in een door jou gekozen taal gratis. Zo kun je uitproberen of onze lesmethode bij jou past.
 • Bij Busuu is de basis lesstof gratis toegankelijk. Elke les bevat echter ook leermateriaal waarvoor je een Premium account nodig hebt.
 • Het principe van Rosetta Stone wordt uitgelegd in een korte demo, waarmee je een paar minuten gratis Engels, Spaans, Frans, Italiaans of Duits kunt ‘leren’.
 • Bij Duolingo is alle lesstof gratis. (Maar lees nog even verder om te zien waarom deze app toch niet echt gratis is)

Hoeveel kost Babbel vergeleken met andere taalcursus-apps?

 • Babbel is qua prijs vergelijkbaar met Busuu. Bij beide apps hangt de uiteindelijke prijs af van het abonnement dat je kiest.
 • Het goedkoopste maandtarief van Rosetta Stone is ongeveer vijf keer zo duur als het goedkoopste maandtarief van Babbel.
 • Zoals we al zeiden, is Duolingo in het begin gratis. De Upgrade Duolingo Plus is qua prijs vergelijkbaar met Babbel en biedt een leeromgeving zonder reclame, een offline modus en een paar extraatjes in de app.

Welke betaalsystemen zijn er: welke app biedt een abonnement aan en welke een eenmalige betaling?

 • Bij Babbel kun je kiezen voor een abonnement met een variabele looptijd van 1, 3, 6 of 12 maanden. Hoe langer de abonnementsduur, des te minder je per maand betaalt. Bij Babbel hebben we voor een abonnementssysteem gekozen, omdat we geloven dat je pas echt vooruitgang boekt wanneer leren een gewoonte wordt. Oftewel, als je gedurende een langere tijd een taal leert. Gebruikers met een abonnement hebben bovendien altijd de beschikking over de nieuwste updates en inhoud. Je bent dus niet in het nadeel wanneer je een ‘oudere’ Babbel-versie hebt aangeschaft.
 • Busuu biedt ook een abonnement aan met een variabele looptijd van 3, 6, 12 of 24 maanden.
 • Duolingo Plus is alleen te verkrijgen als abonnement met een duur van 1 of 12 maanden.
 • Het abonnement van Rosetta Stone is beschikbaar als pakket van 6 of 12 maanden, of als eenmalige aanschaf van een Instant Download/CD-ROM.

Waarom betalen voor een app als er ook gratis opties zijn?

 • Een gratis app klinkt misschien geweldig, maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Bij Babbel krijg je geen reclame te zien en wij zullen jouw persoonlijke gegevens nooit aan derden doorverkopen.
 • De gratis app van Duolingo is gebaseerd op lesmateriaal dat door gebruikers is samengesteld. Op zich een mooie gedachte, maar wij willen liever niet dat jij, als je besluit een taal te gaan leren, als proefkonijn de fouten van anderen voor je rekening krijgt. Bij Babbel geloven we in ons eigen Didactics team. Al het lesmateriaal is door experts op didactisch onderbouwde wijze ontwikkeld, audiovoorbeelden zijn door native speakers ingesproken en alles wordt herhaaldelijk op juistheid gecontroleerd. Wanneer je een nieuwe taal gaat leren, wil je dit immers wel meteen goed doen.
 • Doordat je voor Babbel betaalt, kunnen wij jou een vriendelijke klantenservice bieden die altijd voor je klaar staat.
 • Dankzij jouw maandelijkse bijdragen kunnen wij jou naast de app nog vele andere leuke features bieden voor een complete leerervaring. Ken je bijvoorbeeld ons Magazine en ons YouTube-kanaal al? Op deze platforms bieden wij naast de inhoud van de app nog veel meer interessante tips en weetjes over nieuwe talen en culturen!

Lesstof

Hoeveel talen biedt Babbel in vergelijking met andere aanbieders? Welk taalniveau kun je bij ons halen, welke thema’s worden er behandeld en hoe zit het met de kwaliteit? Lees verder voor de antwoorden op deze vragen.

Hoeveel talen kun je momenteel bij de apps leren?

 • Met Babbel kun je 14 talen leren.
 • Bij Rosetta Stone kun je maximaal 24 talen leren.
 • Bij Busuu kun je 12 talen leren.

Voor welk leerniveau zijn de apps bedoeld?

 • Alle apps in onze vergelijking hebben als doel jou een taal vanaf de basis te leren. Afhankelijk van de te leren taal worden er ook cursussen voor gevorderden aangeboden.
 • Bij Duolingo kun je niet vrij navigeren door de cursussen; je begint bij het begin en moet je via de taalniveaus opwerken.
 • Anders dan Duolingo hanteert Babbel een cursusopbouw die je mag volgen, maar niet moet volgen. Je beslist zelf of je iets wilt overslaan of herhalen.

Wat voor lesstof heeft Babbel?

Omdat we niet op elk detail van de lesinhoud van alle apps kunnen ingaan, concentreren we ons op Babbel.

 • Bij Babbel is alle lesstof erop gericht dat je zo snel mogelijk een echt gesprek met native speakers kunt voeren. Duolingo heeft daarentegen als nadeel dat de woorden die je er leert in de praktijk weinig waarde hebben.
 • Talen leren betekent bij Babbel niet alleen woorden stampen en vertaaloefeningen afwerken: grammatica hoort er ook bij. Maar wees gerust: wij helpen je door de grammatica stap voor stap uit te leggen.
 • De lesstof van Babbel bevat beginnerscursussen en cursussen voor geoefenden (met opfris-trainingen en aanvullende cursussen) waarin je systematisch nieuwe woorden en grammatica in jouw doeltaal leert.
 • Je kunt je kennis geheel naar jouw eigen voorkeuren uitbreiden met onze extra cursussen. Hierin vind je spreek-, luister-, lees- en schrijfoefeningen en daarnaast speciale themacursussen. Elke cursus is op maat gemaakt voor de betreffende talencombinatie; wanneer je Italiaans leert, mag een cursus over de Italiaanse keuken natuurlijk niet ontbreken en voor iemand die Russisch leert, is een cursus over Russische feestdagen interessant.
 • Anders dan bij Rosetta Stone en Duolingo is onze app niet op ‘intuïtief’ leren gebaseerd. Bij Babbel willen we dat je je vanaf het begin vlot en zelfverzekerd in jouw doeltaal kunt uitdrukken. Daarom leer je bij Babbel juist op beginnersniveau nieuwe woorden altijd met de vertaling erbij. Hierdoor weet je wat de nieuwe woorden betekenen en kun je je beter op het oefenen van je nieuwe taal concentreren.

Hoe lang moet je leren om resultaten te zien?

 • Bij alle apps in onze vergelijking gaat het om zelf-leermethodes. Het hangt dus van jou af, wat je ermee doet en hoe snel je vooruitgang boekt.
 • Toch geloven we bij Babbel erin dat je met een zelf-leermethode snel succes kunt hebben. En met ‘snel’ bedoelen we drie weken. Door middel van diverse leermethodes, zoals flashcards, schrijf- en uitspraakoefeningen, een dialoog-trainer en een Review Manager (herhaaloefeningen) die zich aan jouw voortgang aanpast, zorgen wij ervoor dat het leren boeiend blijft. Met onze korte lessen en offline modus passen wij ons aan jouw levensritme aan, zodat je altijd en overal kunt leren. Tenslotte zijn al onze lessen zo gemaakt, dat jij er in het normale dagelijkse leven binnen no time de vruchten van kunt plukken. Dat dit werkt, is zelfs wetenschappelijk bewezen in een onafhankelijk onderzoek verricht door wetenschappers van de City University of New York en de University of South Carolina.

De voordelen van Babbel ten opzichte van andere apps zullen je nu misschien wel duidelijk zijn, maar we zouden zeggen: probeer gewoon eens gratis een van onze lessen uit en overtuig jezelf!

De Babbel app biedt Nederlands momenteel nog niet als weergavetaal aan, daarom raden we je aan de app in het Engels te downloaden. Hiermee staat het meest complete aanbod aan talen tot je beschikking. Als je Engels als weergavetaal instelt, kun je maarliefst 13 talen leren, waaronder Duits, Frans, Russisch en Spaans!

Klaar om te beginnen? Kies hier de taal die je wilt leren:
Babbel
We are a team of more than 750 people from over 50 nations with a shared passion for languages. From our offices in Berlin and New York, we help people discover the joys of self-directed language learning. We currently offer 14 different languages — from Spanish to Indonesian — that millions of active subscribers choose to learn.
We are a team of more than 750 people from over 50 nations with a shared passion for languages. From our offices in Berlin and New York, we help people discover the joys of self-directed language learning. We currently offer 14 different languages — from Spanish to Indonesian — that millions of active subscribers choose to learn.

Recommended Articles

Dit is hoe 150+ taalexperts voor Babbel een wetenschappelijk bewezen app creëren

Dit is hoe 150+ taalexperts voor Babbel een wetenschappelijk bewezen app creëren

De wetenschappelijk bewezen app van Babbel is gemaakt door 150+ taalexperts – en niet door computer-algoritmes. Miljoenen betalende abonnees zijn al overtuigd. Maar wie zijn deze experts en hoe ontwerpen ze onze app?
Leer een nieuwe taal in maar 15 minuten per dag

Leer een nieuwe taal in maar 15 minuten per dag

Hoelang moet je elke dag oefenen om een taal te leren? We hebben een van de taaldeskundigen van Babbel gevraagd hoe het kan dat je met onze app maar 15 minuten per dag hoeft te studeren om een nieuwe taal te leren.
Waarom miljoenen gebruikers Babbel kiezen om een nieuwe taal te leren

Waarom miljoenen gebruikers Babbel kiezen om een nieuwe taal te leren

Er zijn zo veel apps om een taal te leren dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen. Met ruim een miljoen betalende abonnees steekt Babbel er echter met kop en schouders bovenuit.