Slik skaper over 150 språkeksperter den anerkjente Babbel-appen

Hos Babbel jobber mer enn 150 språkeksperter med å utvikle en vitenskapelig anerkjent app. Millioner av betalende brukere er allerede overbevist. Så hvem er disse ekspertene, og hvordan utvikler de egentlig denne appen?

Hvordan skapes en vitenskapelig anerkjent app for å lære språk? På kontoret til Babbel i Berlin jobber et team på mer enn 150 lingvister, språkeksperter og lærere med å skape et helt unikt produkt. Kontoret er sannsynligvis et av de mest flerspråklige stedene i verden. Ikke bare dekker teamet de 14 språkene du kan lære med Babbel; de snakker også 20 andre språk og dialekter, inkludert thai, mandarin, islandsk og tongansk. Og selvfølgelig holder alle på med å lære flere språk …

Målet til Babbel er at du skal kunne føre en samtale på språket du vil lære, og vi er overbevist om at ekspertene våre er de mest kvalifiserte for å få deg til å nå nettopp nivået. Men akkurat hvordan går de til verks for å utforme kursene? La oss ta en titt.

1. Kursene utvikles med fokus på autentisk kommunikasjon

Hvis du tenker tilbake på tidligere opplevelser med å lære språk, har du sikkert erfaring med det å skulle konstruere nærmest ubrukelige setninger – som eksempelet til Ted i videoen du så over. Generasjoner av språkelever vet hvor frustrerende det er å kunne virkelighetsfjerne setninger utenat, men likevel slite med dagligdagse samtaler.

Hos Babbel er vi av den mening at fokuset skal være på autentisk, virkelighetsnær kommunikasjon. Av den grunn unngår vi pugging av abstrakt grammatikk og sjeldne gloser. Etter at du har avsluttet det første kurset, vil du være i stand til å presentere deg selv, fortelle hvor du kommer fra, hvordan du har det og dessuten si hva du har lyst til å drikke. Bare tenk på hva du kan oppnå i løpet av en måned!

2. Vi bruker kun stemmene til morsmålsbrukere

Fordi vi vil at du faktisk skal være i stand til å bruke språket du lærer, er det viktig for oss at dialogene og øvelsene i leksjonene spilles inn av morsmålsbrukere. Slik får du muligheten til å høre språket slik det faktisk snakkes. Selvfølgelig kan en PC til en viss grad gjengi lydene i et språk, men den kan ikke gjenskape uttalen, rytmen og flyten til en som har det som morsmål.

I tillegg er våre eksperter og lingvister klar over at du trenger å øve på å snakke språket før du begir deg ut i den virkelige verden. Derfor har vi integrert en funksjon for talegjenkjenning slik at du kan jobbe med uttalen din. Dette vil gi deg muligheten til å repetere alle nye ord og uttrykk som blir introdusert. Du kan naturligvis også skru av denne funksjonen slik at du kan lære mens du er på farten.

3. Våre eksperter vet hvor viktig det er med repetisjon

I et tidligere intervju med en av våre språkeksperter, Karoline Schnur, forklarte hun hvorfor repetisjon er en så viktig del av appen: «Vi integrerer repetisjon i leksjonene ved hjelp av forskjellige øvelser og oppgaver, noe som sørger for at de riktige koblingene finner sted i hjernen». Ordene du introduseres for i løpet av de første kursene, vil fortsette å dukke opp i senere øvelser og dialoger.

Appen har også en repetisjonsfunksjon som er utviklet ene og alene for å repetere kunnskap og få den til å sitte i langtidsminnet ditt. Framgangsmåten stammer fra psykologien, og er basert på at informasjon må repeteres med tidsintervaller. Når du bruker Babbel, vil du merke at ord og grammatikk er tilgjengelige for repetisjon i dagene og ukene etter leksjonen der de ble introdusert. Så hva er tankegangen bak dette? Karoline forklarer: «Hvis du fortsetter å svare riktig, vil det ta lengre tid før du blir spurt om det samme igjen. Til slutt, etter at du har fullført alle trinnene, sier vi ‘OK, nå sitter dette i langtidsminnet ditt’». På denne måten jobber du ikke bare med å memorere gloser; Babbel hjelper deg med å faktisk lære språket.

4. Våre 15 minutters leksjoner passer enhver timeplan

«Jeg har ganske enkelt ikke tid». Dette er helt klart den vanligste unnskyldningen vi hører for ikke å lære et nytt språk.

Folk er travle, og det forstår vi: Hverdagen ser gjerne ut som et puslespill av møter og avtaler, huskelister, reiseplaner og treningsdagbøker. Våre eksperter har akkurat dette i tankene når de utformer kursene, og derfor er hver leksjon beregnet på å ta deg 10–15 minutter. Slik kan du enkelt få tid innimellom alt det andre du har å gjøre – hva med å bruke det kvarteret du uansett sitter på bussen, en bit av lunsjpausen, eller litt tid på sengekanten?

5. Appen vår er bevist effektiv av flere universiteter

Vi elsker å snakke om hvor effektiv appen vår er, og det er ingenting vi liker bedre enn når universiteter og forskere anerkjenner det vi driver med. Et eksempel: En studie gjennomført av forskere ved City University of New York og University of South Carolina, viste at nybegynnere i spansk bare trenger å bruke Babbel rundt 15 timer for å dekke kravene til ett semester på universitetsnivå. I år viste en studie fra Michigan State University at så godt som alle deltakerne gjorde målbare framskritt i evnen til å kommunisere muntlig på spansk ved å bruke Babbel. Snakk om motivasjon!

Babbel-appen finnes foreløpig ikke på norsk, så vi anbefaler at du laster den ned på engelsk. Dette vil gi deg flest språk å velge mellom – totalt kan du da lære 13 språk, blant annet tysk, fransk, russisk og spansk.

Klar til å starte? Velg språk her:
Prøv Babbel nå
Share:
Claire Larkin

Claire Larkin was born and raised in Arizona before jumping ship and moving to Berlin in 2017. While she studied political science and history in university, she now spends her time writing and editing for Babbel Magazine. In her free time, Claire likes to watch all kinds of science fiction, give astrology readings, and hoard wool to stay warm during German winters.

Claire Larkin was born and raised in Arizona before jumping ship and moving to Berlin in 2017. While she studied political science and history in university, she now spends her time writing and editing for Babbel Magazine. In her free time, Claire likes to watch all kinds of science fiction, give astrology readings, and hoard wool to stay warm during German winters.